Minum air gula pada usia kandungan 3 bulan

Assalamualaikum saya nak tanya.. Kalau kk bagi tarikh minum air gula pada usia kandungan 3 bulan masih terlalu awal ke? Ada risiko ke eh?

11 Balas

ok la tu .... cheq baru masuk 4 minggu kena minum ayaq gula...bacaan tak tinggi tapi kena on insulin last2 jadi Gelong terus ... elok2 tak ada kencing manis kena lekat terus ???... doktor hospital kata doktor klinik hampa ni memang tak reti ke atau buat2 tak reti bacaan kalau kurang dari 8 mana boleh bagi insulin terus...

Waalaikumsalam...Saya hari nie minum air gula 16w,sebab keturunan..inshaallah...oke je sis takda risiko apa2 pun,lagi elok,dapat tahu jugak kita nie ada kencing manis atau tak,tapi tadi saya nak termuntah jugak sebab dapat air gula yang sejuk?nak tak nak habiskan jugak la?

wslm..okay je sis..xde apa la..sy 10 minggu da kena minum air gula..xde risiko apa2 sebab kita da puasa malam tu..tapi atas kita la tahan ke tak..sbb takut muntah lepas minum air gula..saya aritu dapat air gula yang da sejuk..mmg tahan je la rasa nak muntah ?

saya xde risiko gdm..tp sebab umur dah lebih 25 tahun kira wajib dah minum air gula awal2 mengandung ni. bagus ja test gula awal, kalau ada mslh boleh detect awal, rawat awal n cegah risiko lain. kalau result ok dah lega bab tu xyah pk dah..

Tak ada risiko apa apa. Bagus juga kalau minum gula awal. Boleh detect awal sekiranya ada gdm. Langkah awal pun boleh diambil. Saya minggu ke 11 minum air gula sebab mak ada kencing manis. In shaa Allah semua okay minum awal ke lambat.

xde apa2 saya pun minum air gula time kandungan 14weeks pasal mak ada sejarah gdm so kena minum awal, dari awal buka buku pink doc suh kurangkan yg manis2, nasi pun makan sikit lebihkan sayur dan buah je ?

Takde risiko aapa apa pun sis..sy pun minum masa 12w.. mmg diorg buat awal, kang buat lambat2, kenanya ada GDM tp lambat detect.. bhya utk ibu dan bby..

sy pn minum gula awal sbb ade gdm masa kandungan yg lepas.. xde ape2 insyaallah, lg bagus sebenarnya supaya kt holeh jaga pemakanan lepas tahu result

saya hari khamis nie minum air gula. cun² 13 minggu. nervous bukan main lg nie

Salam, xde risiko apa2 sma baby ye pn. Sy 10w minum air gula hari tu. Semua ok.