Minum air gula

Saya nak tanya ada ke ibu mengandung kat sini yang bmi 27.1 kena minum air gula seawal usia kandungan 15 minggu di kk ? Terima kasih

16 Balas

Sy bmi 19 pn kne minum air gula..sbb ada history mak diabetes. Itu pn start 2-3 tahun lepas..Klu ikutkan x tinggal sama pn so lifestyle pn berbeza. Mak sy mmg kerap minum manis. Sy tak suka minum manis. Klu nk kata keturunan x jugak sbb atok nenek xde kencing manis. Tp dh seawal 13w lg kne minum.

8mo ago

oo ye ke ... hmm bgitau mcm tu pun xvalid kan

Sy 11w dah kena minum air gula .. bmi terlebih n now kena makan ubat tambah darah n cair kan darah .. nape TU x sure xde lak kk explain ape2

8mo ago

Ubat cair darah ada effect tak awk

Sy check urine hri tu trus next month appointment minum air gula..silap sy sbb sblm checkup tu p minum tealive..trus air kencing xok 😅

sy 12w dh kena minum air gula, sebab overweight & family ada history kencing manis, result normal & kena repeat lgi nti masa 28w

Dr. bagitau kalau bacaan gula sampai 7 sis memang gerenti kena minum air gula. seksa kena minum air gula 2 minggu lepas.

8mo ago

ooo, sy sb lebih berat badan

Sy minum on 14 week, nurse awl2 inform kena minum 2 kali, sbb faktor umur and keturunan sbb ibu sy ada kencing manis.

sy tunggu 28mnggu baru mnum air gula.. awal2 nes xsuruh mnum sbb dlm famili sy xde keturunan diabetes

8mo ago

bmi sy 25… umo sy 34 dah

kndungan sblm ni 12w dh minum dan repeat 28w. kndungan skrg minum 15w dan akn repeat 28w nanti

8mo ago

klu result awk normal utk 1st minum biasanya kena repeat balik nanti. tmbh klu bmi xcantik.

sy 15w minggu depan..bmi 29.3.. kna minum air gula sbb overweight, kna suruh start awal.

8mo ago

ooo 1st juga

sy mnum air Gula seawal 7week.. tgk org lain smua ckp 12 week keats.sy plk jdi awal

8mo ago

sy bru 25.. fmly smua ok xdk yg sngkut gdm..BMI ok ja.. sy Kurus..tu yg pelik..