Adakan Makan Buah Mangga muda yg Masam akan jejas kn kandungan??

Assalamualaikum. saya nak tanya bakal² ibu kat sini. saya pregnant 6 week 1 day. sebenar nya boleh kah usia kandungan baru mcm ni, saya mkn asam² dan buah mangga muda yg masam tu?? selera mkn saya betul² dh x ada. fikir pasal makanan pun loya. saya dh mula rsa dh x boleh nk telan nasi. apatah lgi tgk sayur pn saya loya. adakah kalau saya mkn mangga muda yg masam tu, akan jejas kn apa²???

2 Balas

seksa kann bila x lalu mkn... 😂 semalam mlut sy pahit gila, gi dpur potong mangga masam2, bru ilang pahit tuh.. mcm nak nangis menahan loya and angin perut..

4y ago

Betul tu mommy. Saya jenis pagi² bangun tdo je.. pening.. lemah x larat sgt². Loya... satu hal mlm kalau nk tdo serba x kena. Susah nk lena 😓😓

Better alas perut sikit bfore mkn mangga muda...mkn mangga muda xde mslh..cuma better alas dulu perut..takut perut xtahan

4y ago

X kerap pun wani. Kalau mkn pn 3 potong je... dan perut mira cpt rsa angin.