Buka buku di KK or swatsa?

Assalamualaikum, saya dah pregnant dalam 6weeks, belum buka buku pink lagi. Masih confius nak pegi swasta atau KK. Siapa yang ada pengalaman buka buku pink di KK kemudian pergi ke swasta? Atau pegi dua-dua? #firstbaby

6 Balas

pengalaman saya anak prtama haritu brdua hati gak nk swasta or kk . then awal2 tu saya swasta je tp prut msuk 5buln g kk jugk sb family sruh dioramg kata bru snang nti nk msuk mane2 hospital . and dri pengalaman saya better kk je la trus sb lagi detail free pun free wlupun jenuh mnunggu tu but for me pengalaman g kk tu brhrga bila dah brsalin rndu jugk nk g kk mnunggu lame2 heheh 🤭 nk scan jantina detail scan smua buat kt swasta la

Wslm. Nak pergi mana mana pun boleh, tapi nak lebih elok buka je buku di kk. Sbb klau ada buku pink, inshaAllah bersalin mana mana hosp pun senang terima. Klau tkde, ada yg susah terima atau kene bebel skit mcmtu la klau tk silap. Lpstu klau nk scan ke or lebih details bole je pi swasta skali skala, ikut kemampuan masing-2 :)

sy ank prtama n kedua chekup kat swasta... dh nk besalin bru kat kk sbb blk kg.. ank ke 3 dr awl kandungan smpi besalin kat swasta.. skg cucuk baby pn kt swasta..ikut selesa sis.. nk chekup kat mne

Saya buka buku di kk untuk monthly checkup. Tapi untuk scan saya ke klinik swasta 😊

pegi je kk, sy dh 7w hrtu p bukak... skrg dh 11w 2d

kk