9 minggu pregnant

Assalamualaikum, saya dah 9 minggu pregnant. Dah boleh buka buku pink ke?. Saya risau sebenarnya, sy dah berapa hari x mkn nasi. 😌. X selera & muntah2. Even air masak pun saya muntahkan. #ingintahu #firstbaby #1stimemom

2 Balas

Wassalam. Boleh puan. Buku pink kena book sebelum 12w. 9w tu boleh sangat dah sebab scan pun biasanya dah nampak baby & dengar heartbeat😊 Puan sama macam saya, setiap kali mengandung alahan teruk. Puan jangan risau. Awal mengandung ni makan sikit takpe tapi kerap. Puan boleh cuba makan roti atau cereal. Semoga dipermudahkan urusan puan🌹

Cari makanan yg buat selera nk mkn sis.. Sy awal2 haritu x selera jgk tgk nasi,hari2 makan mee n bihun je... Tp nk jns berkuah la... Kena paksa jgk mkn, walaupun kuar blk...