Berat tak naik

Assalamualaikum, saya dah 3 kali ke klinik tapi berat tetap sama, takde perubahan. Sy dah 17w. Ada tak sama macam saya berat tak naik tapi baby ok, sihat je. Blh share tak macam mana nk naikkan berat 😌

12 Balas

tkpe sis , awk sama mcm sye , sye 17minggu , sye pon brt tk naik² , same je , trun naik , sye bln puasa mmg tk puasa sbb awl² lg kan , risau keadaan baby , awk kne mnum susu pagi malam , mkn pon bole berulang ,

1y ago

ade tapi tak selalu awk

Saya 17W, berat tak naik. Puasa ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ setakat ni puasa penuh, berat pun maintain & baby sihat. Kalau nak naikkan berat kena minum banyak susu, minum anmum.

takpe sis enjoy jee prenancy nie , kalau doc ckp baby okay so takde problem lah . nanti dah banyak bulan berat mesti naik punya . saya pun 17w berat baru 46.5kg jee

sama saya. berat turun atau steady atau naik sikit kemudian turun. tapi doktor kata okay janji baby ok semua. sy gdm so makan hati2 suku2 separuh. kurang air manis.

Sama, berat & darah drop sbb ada anemia. Doct risau suruh makan byk. Orang lain preggy selera makan, kita pulak makan sikit kenyang. Risau pulak

yang saya pulak sebelum puasa naik 3 kilo....puasa turun 2 kilo lebih....doktor tak bagi puasa....sbb takut baby tak dapat membesar....

saya pun 17w berat xnaik2 .susah sungguh laa nak naik tambah dengan posa2 ni ..tapi bila dokter dah kata baby ok jaa legaa laa dgar kan

Sama dgn sy, berat x naik dan hb drop byk. Last appt kne ambik darah utk cek tiroid. Hrap takde mslh apa2 laa hndaknya

saya 17w berat naik 1kg je, nurse tak bunyi pape pun, at least naik sikit2 puan,,

last check bulan 3 sebelum puasa naik 1 kg .. ni puasa tak tahu naik ke turun