GBS positif

Assalamualaikum. sape ada pengalaman gbs positif? sy baru dpt tahu yg sy ada gbs positif melalui air kencing. biasa yg sy baca bila ada keputihan yg byk tp sy kdg2 je keluar keputihan itupun sikit & warna putih je. Boleh share tak sape2 yg ada pengalaman? bby lama ke kena thn wad?

4 Balas

Baru hari ni dengar gbs positif detect dari air kencing. Setahu sy nak tau awk positif gbs atau tak kena buat swab melalui vagina (guna muncung itik) tak tahu la plk kalau ada cara lain. Biasanya yg detect kat air kencing tu kencing kotor/protein je.. Xpasti plk la.

12mo ago

doktor ckp time nk bersalin nty bru die bg antibiotik