Uri dibawah

Assalamualaikum, sapa yg pernah ada pengalaman uri kt bawah masa minggu 28? Ada cara untuk naikkan x? atau tu proses semualajadi? Terima kasih

4 Balas

wslm. sy scan 20 w uri dibawah. start haritu sy scan sebulan sekali utk pantau kedudukan uri. 24w uri sy dah naik. tunggu esok lg sy scan utk tengok keadaan baby. doc bagitu normal sebab baby masih banyak ruang berpusing. kalau 32w uri masih dibawah barulah ada risiko. bila solat sis sujud lama sedikit. doa banyak²,rajin berbual dgn baby. in shaa Allah dipermudahkan

dia mcm ni sis.. uri tu dia akan melekat waktu awal2 kandungan... jadi selagi baby blh membesar dia akan stretch. Sama ada dia naik atau turun..doc akn pantau rapat dr 28w bg smp 32w. Klo 32w xnaik kne duduk hos. Sy pn LLB, bleeding on off dr 22w smp 25w.. xbuat keja berat, xkua rmh pun.. tunggu scan 28w nanti, doc nak tgk berapa jarak dia dgn pangkal rahim.

sama cam sy dh 30wk uri msh kt bwh.tggu 33wk lg scan jmp pakar o&g..ad ckp kena byk kn sujud..

Ada orang kata masa solat sujud lama" tp tk thu la tk penah buat cer sis trt