Sangkut mgtt kali kedua

Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Nak tanya, kat sini siapa yg minum air gula 2 kali ye? Yg 1st haritu sy lepas tp sipi2 je lagi nak sangkut. Dpt result 7.5 after minum air gula. So nnt 26w kena repeat kali kedua sebab family history ada kencing manis. Ada tak yg result okay jgk kali kedua or kali kedua punya sangkut? 🥲🥲#pleasehelp #bantusharing #firstmom

7 Balas

Jgn tkt klau sangkut mksdnya mmg ada kncing mnis la tu.. Utk kbaikn bby jg.. klau la ibu tau kesan gula yg tinggi pd bby ne xbaik tau.. nak tkt apanya klau sangkut pn plg2 pn diet control je..

3y ago

Sbb tahu ada kesan buruk pada baby lah takut. Bukan takut nk minum. Takutkan pada kesihatan baby. Chill sudah.

Saya minum air gula 2x, first 7.5..second 6.3..tapi saya memang jaga sugar intake.. And exercise selang sehari lepas balik kerja. Takut sangkut. Hu

3y ago

Start dari hilang mabuk.. Dalam 16 weeks kot.. saya minum jugak air manis, makan kek semua tu.. Tapi berpada.. Air manis seminggu 2x, 3x tgk tahap teringin.. Sekali sehari je.. If dah minum manis takde dah kek ke ape.. Saya byk makan buah nak kurangkan craving benda manis.. Weekend ajak la suami brisk walking.. Saya follow exercise pregnancy postpartum kat youtube.. Okay la low impact exercise utk orang preggy mcm kita.. Siang pun rasa cergas bila exercise..

Saya minum 2 kali, masa 12w & 28w sebab ada family history kencing manis. Alhamdulillah duadua fak sangkut.

sama mcm sy.. 12weeks mnum 7.5,28weeks mnum 8.3 .. & bermula la episod kna bt bsp 2mggu skali😌

3y ago

Huaa tu yg takut kan 😂 btw, moga dipermudahkan semuanyaaa sis

Sy kena buat 2 kali (12w & 28w). Tp sbb bmi >30. Alhamdulillah dua2 tk sangkut.

3y ago

1st 5.5, 2nd 4.8

Saya pom 2 kli alhamdulilah kdua2 ok..skrng dah 36week..

saya alhamdulillah xsangkut even bacaan sipi2 je...