Missed Period

Assalamualaikum. Normal ke baby full breastfeed and ibu tak period? Last period bulan 11. Saya tak ambil pil perancang. Plan sendiri. Dah check UPT tapi negative. Ada Ibu2 yang sama experience macam saya?

2 Balas

Kalau bf memang boleh jadi . Ada ibu sampai setahun lebih tak period , then period sekali lepas tu lekat next baby pulak . Tu salah satu function bf juga , untuk jarakkan kehamilan

Normal sebab saya sekali je datang haritu then tak datang lagi sampai sekarang. Kena berjaga2 nanti lekat no 2 🤭🤭🤭