Stroller anakku

Assalamualaikum, nk tnya troller anakku jenis ni boleh bawa naik flight ke? 2. Kalau baby baru 4 bulan kene dapatkan surat Dari doktor ke untuk bawa naik flight? Walau baby sihat skrg.

Stroller anakku
2 Balas

dekat description stroller selalu ada tulis cabin friendly ke tak. kalau takda, maksudnya tak boleh letak kt cabin atas kepala tu. boleh bawak masuk flight tp kena lipat mcmtu & letak kt area pintu. baby sihat tak perlu surat, boleh je bawak even masih dalam hari. cuma kena ready ear muffler utk noise cancelling masa nak take off. or paling senang bg susu time nk take off sbb high pitch tu yg buat baby/toddler menangis teruk masa nk berlepas.

Stroller ni nampak terlalu besar. Tak sesuai masuk cabin. Boleh je nak bawa stroller. Nanti kena tinggalkan kat pintu and cabin crew akan uruskan. Kalau sis nak bawa masuk cabin better beli stroller yang ‘mesra cabin’. Baby takde masalah kesihatan takde masalah pun nak bawa naik flight. Tak perlukan surat dari dr.