Bersalin di HTA

Assalamualaikum. Nk tnya laa, hosp tu klau jahit, dorg bius or jahit hidup2 😅?? Nk dkt due, byk pkir ke jahitt🤣 Jenis takut sakit. #seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

doctor bius awak. doctor jahit yg sebelah dlm kita tak rasa. bila dkt luar baru rasa. sakit tu akn hilang bila baby awak dh keluar. awak akn rsa lega dah. sy both pregnancy kena jahit. 1st pregnancy kena jahit byk sbb 2nd degree tear. 2nd pregnancy ni ja xbyk 1st degree tear. awak cuba belajar kawal pernafasan dan dengar arahan doctor bila doctor cakap soh teran baru teran. masa teran jgn bnyi suara mcm kita teran berak tu. dan jangan angkat buntut utk elakkan koyakkan jadi lagi byk. semoga dipermudahkan urusan awak.❤️🥰

1y ago

xlah awak. doctor bius. sy baru je bersalin 2nd baby 5.1.23 ritu. bersalin normal. baby 3.52kg. koyakan 1st degree tear. before nak jahit tu doctor ada minta izin dkt sy ckp doctor nak bius. so awak jgn risau dn imagine mcm2 tau. jgn stress pula☺️

bius. tapi kite x rasa. terasa jugak sakit nye bile jahit tu.

1y ago

depends la mcm mana kita rasa sakit tu nnti. ade org boleh je tolerate sakit dia. ada org x boleh.