Puasa ketika hamil

Assalamualaikum, nk tnya. boleh ke dan apa tips utk ibu hamil berpuasa? Pregnant 24w. #seriusnanya #bantusharing

13 Balas

Ikut ketahanan badan ibu.. jgn paksa diri puasa sampai bg kesan pada kandungan.. blh cuba puasa dulu, xtahan berbukalah.. tp apa pun kena cuba dulu

Samaaa. Tkpe kita cuba untk ganti ye sis. Bulan 1 haritu dpt tahu prgnent. Skrng dh 6weeks. Menyesal tak ganti puasa awal. Semoga bby baik2 jela.

1y ago

awl2 kehamilan xdigalakkan utk puasa.. sy bulan 3 lps dpt tau pregnant.. lps tu dok ganti puasa sbb rase mcm larat xde pape.. then gugur.. awl2 perlukan byk nutrisi utk janin membesar..

ada masalh kesihatan tak?