Boleh kah ke klinik

Assalamualaikum nak tnya pendapat mummy² smua.. sya dh lewat period sptutnya tanggal 13/9 dh period tpi smpai skrg x period lgi.. lpas tu ni kali ke5 sya buat test .. ni nmpk jelas sngt tpi x trg sngt lh nk tnya boleh ke sya p klinik untuk scan ya.. atau blum lgi.. adakh ni pregnant atau hormon je? Maaf ni prtma kali #pleasehelp

Boleh kah ke klinik
11 Balas

ve+. tunggu kandungan usia 8-10w keatas baru boleh scan. nampak janin + jantung baby. buat masa ni, jangan buat kerja berat2, jaga cara pemakanan dan teruskan makan folik asid.

8mo ago

bagi sy, tak sis. folik asid untuk baby dlm kandungan dan si ibu. sis google sal folik asid, byk benefit dia. satu salah dia, elak dari risiko spina bifida.