Assalamualaikum

Assalamualaikum nak tnya ni selepas bersalin berpa bulan untuk datang haid semula? Maaf laa sbb saya pertama kali jadi ibu

3 Balas

kalau baby fully breastfeeding bergantung pada hormon susu dlm badan kita. ada mommy yg dtg awal. ada mommy yg dtg lambat. mcm sy 1st baby masa baby dh nk masok 6@7m baru datang. 2nd baby je dtg awal sebab ambik perancang.

1y ago

yup. most wc☺️

Depends kot. Sy bersalin January. First period tgh March. Hujung April. Bulan 5 tk lg. Sebelum ni period normal, skrg rentak beza sikit. Tp normal lh ikut hormon kn

Sy full bf dtg period lepas setahun

1y ago

Anak sy dh 3, semua sy period lepas umur setahun. Yg 3rd skrg 1y5m sy still belum period. Full bf ✌🏻 anak 1st sy mix tp period lepas setahun jugak.