Susu formula

Assalamualaikum nak tanya susu formula apa yang boleh buat baby berat naik banyak , tak sembelit dan harga mampu milik untuk rakyat marhaen mcm saya ni ? Anak sy bru 3 bulan , masa dlm pantang smpai 2 bulan dia minum similac rumusan khas neo mmg berat naik sampai 2kg lebih dlm sebulan tapi tak lama tu sembelit pulak . So dri umur 2 bulan ke masuk umur 3 bulan tu sy bgi lactogen rumusan khas . Tapi berat naik 0.5kg je then skrg dia mcm da taknak sangat susu lactogen . Bagi pun dia buat main2 je tolak ngan lidah.

1 Balas

walaikummussalam puan. Saya tak pasti susu apa yg sesuai dengan anak puan tapi anak masa di hospital bila tanya pada nurse mereka ckp bagi Dutch Baby pada anak. saya bawa balik, tukar susu lain mula² je ok, lama² sembelit tak buang air besar. lepastu saya tukar kembali kepada dutch baby and baby berat ok dan takde masalah sembelit dah lepas tu. puan boleh cuba 💪🏻