Air ketuban banyak

Assalamualaikum nak tanya ,punca apa ya air ketuban byk,Sya takde gdm, And ada ke tips nak kurang kan air ketuban 😐tanya je#firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

6 Balas

Sy pernah air ketuban banyak jugak .. Sy ada gdm .. Doktor nak cek lg dua minggu lepas tu sy cut sugar .. minum air masak je pastu sy cut makan makanan manis .. Lepastu doa lah banyak banyak supaya air ketuban normal balik .. Alhamdulillah air ketuban sy dah normal balik dah lps 2minggu🥰

8mo ago

baby terbelit tali pusat sebab boleh jadi bila air ketuban banyak baby more aktif then possibility akan terbelit tali pusat tu ada. but bacaan air ketuban ni dia akan berubah rubah tiap kali check up. kadang time ni check air ketuban lebih, next check up normal balik or makin berkurang macamtu la