36w perut mengeras 5min sekali tapi no contraction

Assalamualaikum nak tanya.. normal ke 36w perut mengeras 5min sekali tapi tak sakit. Cuma berdenyut di pinggang sikit. Tak ada keluar apa³ tanda just mengeras 5min sekali. Boleh ke hospital ke or tunggu hingga ada keluar tanda? #ingintahu #pregnancy #advicepls

2 Balas

klau mengeras 5 minit sekali blh ke hospital dulu sis.. bg dorang check dulu dh ada pembukaan blm.. x semestinya kena tunggu turun tanda lendir darah / coklat pastu contraction anak mengeras dgn kerap sbg cth sis 5 minit sekali pun blh gi hospital dulu..

2y ago

Dah pergi tgh mlm td. Ya dah ada contraction. Doc seluk bukaan baru 1cm. Baby dalam laluan. Alhamdulillah