berkenaan dengan ubat

assalamualaikum, nak tanya kt korang semua. kita kena makan acid folid sampai kita bersalin ke ek ? lagi satu kann. kalau nurse bagi ubat obimin, boleh ke kita makan ubat2 ni serentak ? #firstbaby #1stimemom #pleasehelp

1 Balas

Folic acid mkn sampai 12 weeks shj. Dan obimin adalah penggantinya pd minggu seterusnya sampai lah bersalin. Selepas bersalin pun boleh lg mkn ubat obimin atau folic acid boleh rangsang susu.