semoga ada yang membantu

assalamualaikum nak tanya kalau nak cukupkan 8 bulan mengandung kena berapa minggu yee.. terima kasihh mommy2 smua #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Kalau 8 bulan berdasarkan minggu.. 34 minggu 2 hari Kalau 9 bulan berdasarkan minggu.. 38 minggu 4 hari Kalau 9 bulan 10 hari berdasarkan minggu.. 40 minggu. Ikut pengalaman, kalau kandungan dah masuk 38 minggu InshaAllah dah ok. Jantung dah matang InshaAllah. Even 37 minggu dah bersalin tengok kpd jantung dan berat baby klu lebih dr 2kg InshaAllah lepas. Moga dipermudahkan semua mama.

Klau tak sikap 36minggu,sbb sya bersalin 36minggu, and doktor ckp 8bulan, kira bby dpat kluar bila² msa je, tpi kena tahan nursery beberapa hri je untuk rawatan sekira ada, klau smua normal, berat bby 2kg Keatas,dah berak kencing takda msalh apa², bby boleh blik skli Dngan ibu

37w dah Kira cukup bulan n bby bebila masa bolee keluar.

36w tak silap saya.