Naik Badan

assalamualaikum.. nak tanya ibu2 semua.. mcm mana nak naikkan berat badan anak.. anak saya 1 tahun tp ramaii jugak yg tegur badannya kecik x gemuk.. urmm sedih pulak.. ada taw tak makanan apa yg sesuai yg boleh naikkan badan.. trima kaseh.. #pleasehelp #firstbaby

6 Balas

1 tahun 2 bulan berat 11kg pun kecik lg ka?? tenyeh ja mulut depa dgn cili 😂 sis tgk graf dlm buku ank tu... duk dkt line merah/kuning or putih? . ank sy 1 thun 6 bln msa checkup bln 6 berat 8.6 kg saja.. still normal lg nurse kata baya2 tu kuat main lpas tu metabolism depa cpt bakar mkanan yg depa mkn.. asalkan Bmi cantik, tiada masalah kesihatan dan perkembangan selari dgn umur.

kalau semua awak dah bagi , anak mkn dan minum elok semua tapi masih x dak perubahan berat atau size tubuh.. mungkin jenis dia.. jenis bertubuh org kecil..

2y ago

itu lah sy pown pening.. kadang rasa sedihh.. kecian kat anak.. org ckp badan kecik pulakkk.. urmmmm 😭😭😭

anak saya masa umur 2tahun baru 10kg risau tu Sgt2 risau. anak sy jenis badan kurus. yg penting sihat dan sentiasa makan.

anak sy ada mcm tu sorg sis .. nt pndai naik bdn sndri tu .. dh sklh rendah kuat mkn skrg sht j bdn .. 😂

brp berat ank awk..ank sy plak terlebih berat 1 tahun 6 bln 14.3kg lebih.ank sy minum susu pediasure

2y ago

dah ok berat tu wak utk 1 tahun 2 bln.ank awk tinggi ke.selagi tinggi..berat ..bmi ok xde mslh.ank sedara sy setaun umo berat xsampai 8kg

Ank sy jenis kurus juga sis,msuk darjah satu mula da naik berat nya😁😁ikut keturunan juga tu

2y ago

Sy pun pernah org kata cmtu sis ,mcm la sy ni ibu yg jahat xkasi ank makan,,dah ank sy jenis kurus mcm mna kn,asalkan dia sihat aktif sda la..peduli kata org sis😊