Cirit birit

Hai mommy semua...nak tanya...baby saya 8 bulan..normal ke cirit birit dah dekat seminggu...tapi baby aktif dan makan makan biasa..boleh share pengalaman mommy untuk mengatasi baby cirit birit.. sehari dlm 4 ke 5 kali..kalau makan mesti membuang..

3 Balas

Anak saya cirit birit masa umur 7bulan 12hari. Seminggu juga cirit birit sekali muntah. Bila check kk terus tolak hospital msuk emergency. Rupanya anak kena penyakit rota virus. Seminggu juga duduk ward. Sekarang anak dah 9bulan alhamdulillah lepas baik ke dari penyakit tu, anak dah aktif semua mcm biasa dan dapat akal baru juga 🥰 Bahaya juga biarkan anak cirit birit lama. Saya sarankan, Lebih baik puan pergi check untuk kesihatan anak juga

1mo ago

baik sis.. terima kasih ye

Anak saya pon sama 2minggu cirit birit. Pergi klinik okay sbb anak aktif tak demam tak muntah. Genap 14hari dia okay. Ambik masa doktor ckp nk recovery sbb usus ada jangkitan. Keep bg air garam and probiotic je.

1mo ago

ouhh ...ok sendiri yea sis.. Alhamdulillah..harap baby saya pun mcm ni...ni pun dah makin kurang dah ..tp aktif makan susu semua..xdew demam ke muntah ke semua xdew

Dah ok ka ank sis? Ank sy pun crit tp still active n mkn mcm biasa..

1mo ago

dah kurang dan dah xkerap sgt cirit birit mcm sebelum ni.. doktor ckp selagi baby aktif nak makan susu semua...ok je..