Baby 3 month

Assalamualaikum nak tanya boleh kah bagi bayi makan pada umur 3 bulan?

10 Balas

tak boleh sis... kesian dia baru 3 bulan. minum susu pun boleh jeluak susu lagi masa ni.perut tak matang..6 bulan ke atas baru boleh makan.. lagipun anak ada masa seumur hidup boleh makan.

4y ago

Okay sis tq nasihat nya 😚 just betanya jerr xbagi lagi pon I pun takut nak bagi semalam I ada baca yg baby 3 pula xboleh mkn..

Boleh dh sis....buatkan lah kerabu ikan bilis, ayam golek kelantan, siakap 3 rasa thai, apam balik crispy, kek milo 3 bahan, dalgona coffee, sirap bandung soda ok. ☺️

4y ago

Tak aih...itu semua utk ibu yg makan😁

nak jadi mak rajin rajin sikit membaca. tapi nak bagi juga terpulang lah anak sendiri, jaga apa2 sendiri yang tanggung.

waalaikumsalam.. Tolong bykkn membaca sis.. baby takboleh diberi makan smp umur dorg 6bulan..

Tak boleh sis usus bayi masih tak sesuai..6bulan baru boleh..

6 bln br blh yer sis.. now bg je bf or susu fm..

Nope

Tak boleh

Takboleh

x bleh