Perjalanan

Assalamualaikum.. Nak tanya blh ke ibu mengandung 9 bln naik motor dari kota Bharu ke pasir puteh. Kak ipar marah2 takut sya keguguran#seriusnanya

5 Balas

saya pi kerja naik motor hari2, tapi tempat kerja x jauh mana.. dalam 1 ke 2 minit dah sampai hehe tapi start 9bulan saya tak naik motor dah, sbb mula sakit pinggang dan sakit celah peha.. saya pjj, jadi minta adik atau ayah saya yg hantar pergi kerja... tapi kalau terpaksa naik motor jugak, bawak slow2 sis jangan lalu kawasan banyak bump lubang dan sebagainya... baca doa banyak2 moga dijaga kandungan dan sampai ke destinasi

ats bdn sis.. sbb bkn ape, klu jauh sakit pggang nnt.. yer la klu dh terpaksa nk wat mcm mne klu.. klu ade kereta baik naik kereta.. biase baby 9bulan dh kuat. cuma bdn kite la sakit2 duduk mgangkang n lme2 ats motor.. bwk motor slow2 sis.. semoga dipermudah urusan

waalaikumusalam... hmm better jgn la sis.. utk kebaikan baby dgn sis.. wlaupun ikut bdn org jugak kan.. tpi sy rasa jgn dulu la.. sy yg 8 bulan ni ..tak brani jalan² sngt.. sbb sy pernah gugur.. asyik kluar je ..p jauh²😬..

ya Allah sis...saya ni naik kereta nak pergi kedai beli barang dapur pun dah sakit 😭 janganlah buat gitu, kesian kat diri awak dengan baby

Sy know 36w4d still keluar naik motor😅perjalanan pling jauh pun dlm stgh jam gitu la sbb Sy n laki x de kereta lagi😊