Baby oblique cephalic position

Assalamualaikum nak Tanya , ada yg ada pengalaman baby dah dekat bawah tapi serong?? Ada cara nak bagi baby masuk laluan betul2 tak. Tolong lah saya , saya dah 39minggu

2 Balas

wsalam. sy kena mcm ni masa 36w usually bby akn pusing sikit2..bykkn sujud, bjalan. smlm scan 37w bby dh duk kt laluan.

8mo ago

saya dah 39 minggu doc refer PAC , sebelum pergi ni nak buat lah apa2 yg patut

Kalau perut saya selalu mengeras belah kanan terjojol tu bermakna anak sy pun oblique position ke?

8mo ago

tak boleh nak agak.. sebelum saya scan dapat tahu bby oblique mmg selalu rasa sakit tulang rusuk belah kanan sampai Rasa sakitnya dekat belah blkg jugak. alhamdulillah baby dah masuk laluan yg benar .. bukaan pun dah ada