Baby Selsema

Assalamualaikum n Salam sejahtera mommies... Nk tanya kt mommies yg pernah handle baby selsema, boleh list x perkara yg boleh n x boleh bila baby selsema ni...contoh mcm mak mentua sy bg Mandi baby 3 kali sehari even selsema pun tp mak sy x bagi buat sbb takut dada baby sejuk. So nk tau la apa yg boleh n x boleh Bab baby selsema ni.. Semoga para mommies dpt membantu...

1 Balas

Waalaikumsalam . . Klu blah petang , mandi kn baby tp xyah basah kn kepala baby , pas tu try amik bwg putih , bakar skali kulit , kemudian buang kulit & ketuk 2 3x g2 campur dgn myk kayu putih @ myk telon yg sis slalu guna sapu kat dada & blakang baby . . Kurg kn pgunaan kipas @ akon . .

4y ago

Ok dear tq na utk cadangan....