Teh ais tak boleh minum ke

Assalamualaikum n hi. Betul ke kalau minum apa2 jenis teh baby boleh dpt penyakit kuning ke? Saya 17 weeks.

5 Balas

kena kurang kan teh/milo/kopi/nescafe sbb dlm minuman ni semua ade kafein yg boleh turunkan hb. kalau boleh, elakkan. tp kalau nk minum sikit tu..minum la.. cuma jgn amalkan selalu :)

7mo ago

misi sy yg ckp kurangkan milo.. so terpulang lah.. kalau awk minum milo tp hb x turun.. ok lah tu milo tu x kacau hb awk.. utk org yg cuba naikkan hb, boleh la elakkan/kurangkan pengambilan tu semua..

boleh je minum. tp jarakkan masa minum teh tu dgn masa ambil pil tambah darah. klu x nnt teh tu kacau penyerapan iron dlm ubat tu. so hb akan turun.

Better elakkan... Nnt hb low.... Isteri saya mnum milo pn trun hb... Skrg dah naik balik....

7mo ago

Bergantung bdan masing2... Isteri saya xboleh mnum milo, tea Dan nescafe.. Drop hb

nonsense. org elak teh sbb nk elak hb low. tp if ur hb is okay, minum saja.

Tak betul