Pendarahan secara tiba2

Assalamualaikum mummy2, saya sekarang 29mggu 5hri 2hari lepas saya mengalami pendarahan tiba2, tak tahu punca kenapa, nak kata bersama suami, sepanjang saya hamil kami tidak bersama sbb nak jaga kandungan, kerja berat pun saya tak ada buat, doc dah cek semua tapi tak jumpa puncanya ap. Ada c mummy2 kat sini pernah alami benda yang sama?

7 Balas

Kalau dah jumpa doktor pun x jumpa penyebabnya baik sis kalau tidur mlm sllu2 la pusing ayat zikir ke ayat kursi ke x kira siang mlm...adakn plug zikir tu tinggal pasang jer dlm rmh kadang kita bukan nak percaya sngt benda2 mcm tu tapi kita kena alert juga benda2 mcm tu wujud ciptaan Allah juga cuma kita kena usaha juga jaga bby dlm perut dari makhluk2 ghaib yg sebenarnya boleh menganggu kita yg tgh mengandung..sya ckp mcm niy sbb sedara sya pernah dah kena rupanya dia turun darah di sbbkn kena gangguan makhluk halus tu, yela kn bby wangi dlm perut. Take care ye

Sy start 23w, 27week, 28week.. Ada pendarahan.. Doktor pun xdpt detect knp sbb uri duk atas.. Rupanya.. Jangkitan air kencing kotor dengan keputihan yg byk menyebabkan pendarahan.. Buat test keputihan detect ada gbs.. Mkn ubat antibiotik.. Alhmdulillah skrg better sikit tpi still byk bedrest dgn minum air masak byk..

4w ago

Macm saya alhamdulillah semua okey, keputihan pun tak ada, cuma air kencing ada protein sedikit tapi doc kata tu tak menjejaskan, cuma doc tak jumpa punca sebab apa turun darah, scan uri n bby semua okey,

hari ni saya baru keluar wad sebab darah dah tak keluar, cuma kalau jadi lagi saya kena pergi ke hospital semula, sebb masih tak cukup bulan

sis better refer hosp terus.. or minta doktor pakar scan tvs utk tgok dr mana punca bleeding

4w ago

dah sis, sample darah dan sample bhgian rahim pn doc dah ambil, scan semua doc pakar dah buat, tapi tak jumpa punca kenapa boleh turun darah

bnyk ke sis pendarahan tu? oo lma somi sis puasa hehe..

4w ago

alhamdulillah suami sgt2 fhm keadaan sy, lgpn dia mmg nk bby boy, bila dh dpt ni mmg kmi jga baik2. banyak juga, penuh darah beku 1 panty

bhya tu sis..try g jmpa doc

4w ago

Alhamdulillah..moga smua sht n slmat..

Pergi hospital

4w ago

sudah sis, saya kt wad 3h 2mlm tp doc ttp xjmp punca knp blh trn darah