Perlukah makan acid folic kandungn dlm 6 minggu

Assalamualaikum mummy² nak tnya sya dh p scan kndungn tdi Alhamdulillah bru nampk tu jak.. apa pndpt korg ya.. sya dh p klinik swasta lpas dh cek tkanan darah lpas tu cek nadi lpas tu sya d scan.. lpas tu d scan sya x de pn d bgi ubat asid folic tu.. tdk apa kh klau x mkn lgi.. d sbbkn kndungn msih kcik lgi nmpk mcm 4 mnggu kata doktor... #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

7 Balas

kalau dah merancang utk hamil, baru nak kahwin 1 2 bulan lagi dah kena makan folic acid. puan ni dah hamil 1bulan pun lagiii kena makan.. folic acid utk cegah kecacatan janin yg blh bawa MAUT.. neural tube defect. puan boleh study.

8mo ago

baik puan trima kasih yq