Gastrik

Assalamualaikum mummies semua . Saya dah 22 weeks . Dah dua hari berturut turut saya kena gastrik . Sampai kena pi emergency kat hospital sebab teruk sangat .Saya muntah kan balik apa yang saya makan . Sebelum pregnant saya mmg ada gastrik tapi tak selalu kena . Saya risau . Adakah ibu mengandung mmg selalu kena gastrik ? Perlu tak saya refer kepada doc ? #firstbaby

1 Balas

Waalaikummussalam. Min dulu Pon Ada gastrik teruk Dan pernah kena masuk hospital. Doctor nasihatkan min dulu pagi pagi Lepas subuh minum susu. Supaya perut tak pedih Dan kosong. Min tak boleh minum susu tepung mengandung, jadi min minum susu soya. Doctor Kata tak apa, asalkan boleh minum air Yang tak memedihkan perut. Alhamdulillah Lepas amalkan Tu kurang gastrik sangat 😊