Makanan pantang

Assalamualaikum mummies. Saya nak tanya, saya pantang dah 3minggu 5hari . Daging saya boleh makan atau tidak ? Dan boleh tak senaraikan makanan yg boleh dan tak boleh dimakan . Tq ?

3 Balas

Klu akak berpantang mkn ikan bakar atau kukus dgn tumis sawi..dah 3 mingu baru mkn ayam goreng yg lain tak berani sentuh lagi.kadang2 pantang ni tgok org jugak ada yg mkn mcm2 tapi takde pape..ank jiran 2 mingu dah mkn ikan siakap..takde pape plak...

Daging boleh mkn dlm pantang..ikan bilis ikan gelama ikan haruan..&ikan mahal mcm tenggiri .😂..sayur sawi dgn ulam pegaga boleh mkn.. Byk lg..tp xingt..😅jgn lupa buah oren

Boleh cari d google sis. 😊