upt negatif

hi assalamualaikum mummies, kenapa eh saya lewat period dah 2 minggu tp upt still negatif? btw saya guna brand guardian yg cassete tu, ke yg tu kurang accurate ya? #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing

6 Balas

klu period regular, 2 mggu lewat upt ptut da terg benderang dah.. klu period irregular, maybe kndungn bru lg.. tp klu upt negatif then btol la tu x preggy, sbb hormon.. klu x puas hati jgak bley bli brand cb yg tu siap tulis weeks.. bley je nk peg klinik swasta utk check.. gov x dgalakkn sbb tkot Dr x layan sbb upt negatif..

hormon kot sis...sy pernah delay 3bulan.. p scan mrata..hbis beratus-ratus..Sb xpuas hati😂 bulan ke3 priod Smpai 2mggu.. hormon jaa..

4mo ago

ooo faham, thankyouuu hehe

cuba tukar brand. lewat period boleh jadi ada sebab2 lain juga yg menyebabkan hormon kacau.

4mo ago

okay thankyou sis 🙏🏻

Nak lagi accurate.. Beli yg clear blue digital.. Bru smggu pn dy blh detect..

Delay period bkn d sbbkn pregnant je.. banyak lg faktor lain.

kalau saya, delay period upt -ve sbb tak pregnant