37w 4days. Rasa sakit mencucuk2 di pangkal rahim

Assalamualaikum moms. 37 weeks 4 days. Rasa sakit mencucuk2 di pangkal rahim rasanya(xpasti juga), sakit berulang2 seperti dicucuk benda tajam. Adakah itu sakit contraction? Atau sbb kepala bby dah kat bawah? Sakit sgt mcm dihiris2 pun ada.

6 Balas

klo sakit kontrasi biasanya lbih kerap dtg dn akan sakit bhgian depan perut smpai pinggang blkg . kontrasi yg btul biasanya dia tak hilang mksdnya kjp ade kjp takdek . so better buat senaman utk pembukaan rahim sbb 37minggu dah waktu matang utk bby kluar . bt senaman dn teknik penafasan . bole gogle atau tgk kat ig teknik senaman pembukaan

Sama sis, sye 37w2d memg rasa menyucuk dia mcm jarum 😂. Sbb baby dah masuk laluan insyaaAllah tak lama dah. Sye dlu baby 1st 37w pun rasa mcm tu pastu bersalin 38w1d . Banyakkan berjalan sis biar cpt bersalin . Semoga dipermudahkan ☺️

saya pun tengh mengalami benda yang sama sekrang😂kdg nak jalan berhenti sekejap sebab tertiba rasa cucuk2 tu sakit gk kalau nak jalan

Saya 35w dah rasa, check nurse kata bby dah masuk jalan. Harini dah 36w pun kerap rasa harap bersalin awal lah 😆

mg dpmudahkan segalanya amiin

rasa nyilu je kt bwh kan