confius

Assalamualaikum mommy..sy pregnant 5weeks boleh x saya mkn iberet folic acid or just folic acid shja?mommy ada pengalaman x?boleh suggest mn better

confius
7 Balas

Doktor pernh bgtau saya..iberet ni dia kata makan bila kandungan 3bln ke atas...awal2 hnya perlu makan asid folic.. apa2 pun rujuk semula dgn doktor anda ☺️

saya baru nk masuk 12 weeks, tapi sebb baru lepas operate cyst, hb low 9.7, dr bagi makan iberet utk naik hb + ade folic acid sekali

Sy dr awal preggy smpai skrg mkn iberet shj. Xde yg lain. Sbb dlm iberet tu mmg dh ada folic acid, vit c, b complex & iron..

Waalaikumussalam, better consult doktor sis. Macam saya, masa pregnant mmg makan ubat yg kk provides saja

boleh makan iberet shja dh elokk...

sy makan iberet ja

iberet