Normal ke spotting mcm ni?

Assalamualaikum mommy,sy ikutkan 7w baru 2 hari keluar drh mcm ni setelah doc scan dr bawah. Lepas tu rasa senak kat ari2. FYI sy 4 hari kna admit kt hsi sbb ada diabetes. Doc pantau n bgi ubt utk turunkan gula. Alhamdulillah skrg dh blh balik rumah. Persoalan sy darah ni mcm drh period tapi tk ada la byk mana pon. Cuma wrna mcm drh period beserta ada lendir sekali. Ada tanya doc dia ckp klo nk gugur, mmg akan gugur. So tunggu 2 minggu tgk mcmana. Pastu tghari dtg doc lain sy tanya plk. Doc tu ckp normal. Spotting je. Ada yg keluar darah berhari2..tapi kalau darah byk mcm penuh pad tu tkot ada jangkitan kt pangkal rahim. Mommy doakan sy ye..13 tahun sy tunggu utk dptkan zuriat. Moga sy dpt merasa jadi seorang ibu. Harap kandungan sy selamat aaminn...😭 #1stmom#1st_experience

Normal ke spotting mcm ni?
7 Balas

sya pun alami benda yg sama ...ingt period..so sya tk solat..bila sya cek balik memang darah tu xde dah..kira nya dlm 24 jam tu..sekali je dia ade..so sya mandi wajib smula dan solat kembali..3 4 ari..dtg balik darah yg sama ..just pikir period jgk..still stop utk solat..tp dlm masa 24 jam..darah tk de kluar..skli tu sahaja..bila sya rasa mual2..bru saya chek pregnant test..owh rupa2 nya sya mgandung..itu darah spotting..da 8 week da baru..insha allah sis..just pikir positif...dan mintak allah lindung 🤲

1y ago

takziah sis..inshallah ..allah ganti lebih nnti...

InsyaAllah moga ade rezeki dear.. Sy pernah bleeding mcm ni.. Alhmdulillah baby survived lg.. Kadang org x sme dgn kita kan, ade y bleeding sepanjang tempoh kehamilan.. Kakak sy bleeding mcm period cukup 7 hari setiap bulan, Dua² anak dia mcm tu, ank umur 8 tahun dah sorg, y sorg 5 tahun, kita doa byk2 ye.. Minta husband doakan juga, betul kata doktor if xde rezeki mmg dia akn kluar sendiri.. If ade rezeki, awk akn di pantau lebih😊

1y ago

rezeki ttp rezeki kan awk.. insyaAllah klo teruk sgt sy gi lagi klinik

jika nk tggu appointment hsptl kerajaan lm sgt tuk next checkup better puan pergi klnik doc pakar wanita swasta tuk mintk check dan advice mcmne jika alami mcmni .. at least dpt 2nd opinion.. mana tw blh dpt ubat kuatkan rahim ke.. mg smuanya baik2 shj dan dpmudah segalanya..aamiin

1y ago

innalillahiwainnailaihirojiun.. salam takziah buat puan dan husben....puan sbr byk2 k.. in shaa Allah lepas ni ada rezki lain...aamiin... kuatkn smgt k .....t8 care

sy pun mcm ni jgk.. doc bg thu kmungkinan nk gugur, ataupun bb nk mnempel d dinding rahim..selang 3 hri sy gugur.. jgn risau follow up selalu.ms tu ank sulong jgk.. jaga diri betul2,jgn angkt berat jaga makan.

1y ago

takziah.. xpe sis. akan ade pelangi selepas hujan.. ank sis dh tunggu sis di pintu syurga..jgn stress , selawat byk2, pantang betul2.. insyaallh nnti allh bg rezeki yg indah pula nnti

Semoga Allah permudahkan urusan sis and baby🤲🏻 semoga ada keajaiban🤲🏻 inshaAllah

1y ago

Allahuakhbar… moga sis tabah ye.. inshaAllah ada rezeki lain lagi.. mungkin baby tak boleh nak jadi atas banyak faktor.. saya pun pernah keguguran.. redha ye..🥺💕 *hugs

Semoga Allah permudahkan urusan puan dan baby sihat je . Aamiin🤲🏻🥰

1y ago

dh gugur ptg tadi 😪

Semoga urusan puan dipermudahkan. Saya doakan semuanya baik2 je

1y ago

insyaallah sy kuat cuma sedih la jgk..tkpe sy pon dh reda tq ye doakan utk sy 😍