sakit perut

Assalamualaikum mommy..sy 37 week 3day..dh masuk 37 week ni bby kerap mengeras..perut pm memulas,sakit sampai ke pinggang..ade x mommy2 penah ase

11 Balas

waalaikumusalam..sy juga nk btanye perkara sama lah..Doc kire baru masuk 36w n due 18/5(ikut sejarah bsalin semua anak awal dr tarikh..Tp pengiraan dsini da masuk 37w.Perut dah ke bawah..Da ada rase kejap mengeras..itu normal ke mmg dah kena stanby bile2 masa ?takut jugak sbb husband n wife pjj ni..

pra kontraksi... tak lama la tu puan... baby da mula cari jalan nak. kuar... cuba puan kira berapa minit perut puan mengeras... kalau sejam sekali... its okay... tp kalau selang lima minit.. means.. masa dah tiba.... cuma tunggu turun tanda... semoga dipermudahkan ya.. amiin

saya pun sedang merasa. lg seminggu nak serah diri, anak first. kdg2 sakit sampai menangis. masa 35 minggu tu asyik kena malam time nak rehat. sejak 36, 37 minggu ni tak kira masa. time kerja pun sakit

sama lah saya pun sekarang nie 38 minggu 3hari.. semalam dan hari nie mengalami cirit birit pulak.. padahal xde pulak mkn benda pedas ke atau makanan lain yg boleh buat sakit perut... kadang² rasa mcm sengugut..

Saya pun rse mcm sis rse.dah skrg tgah mse nak. Branak je 38 kne.serah dri sbb.ade gdm

1y ago

semoga dipermudahkan

saya pn 33w prt krp mgeras sis.. mgeras skjp hlg.. mgeras skjp hlg..

Sama tgh rasa skrg, tapi tak keluar tanda lagi 😣

Nk smpai masa dh tu

tak lama dah tu

same here ..