cuti bersalin

Assalamualaikum mommy2 semua..cth la kite cuti mse 37week,awl 3mggu dri due date,sbb xlarat nk keje..compy akn kire cuti dri start cuti tu ke atau mse kte bersalin..

1 Balas

kalau kerajaann minimum msa utk apply cuti bersalin 2 minggu sebelum due date. dah dikira sekali 3 bulan cuti bermula dari tu. kalau nk awl trpaksa guna cuti sdri. tapi kalau swasta bergantung pada polisi syarikat. boleh tanya HQ company ye