Cucuk Vaksin Trimester Pertama

Assalamualaikum mommy² , saya nak tanya boleh ke vaksin kalau masuk 9week 5day . Sebab saya dapat date vaksin 27/8 ni saya dah cancel yg dulu² punya date vaksin tu tapi dapat balik date 27/8 ni , jadi boleh ke sbb tempat yg saya gi scan doc klinik tu kata boleh so saya jadi keliru nak amik ke tak vaksin tu , jadi boleh mommy² bgi pendapat ? #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Boleh, doktor pun dh ckp boleh. Skrg mmg digalakkan utk caksin masa trimester pertama. Sbb utama antibodi plg lemah bila masuk 2nd dgn 3rd trimester, risiko nk berjangkit covid tu lg tinggi. Jgn risau, doktor pun dh check ckp okay tu.