Boleh ke makan pedas…

Assalamualaikum mommy2… saya Nak tanya boleh ke makan pedas tp tak terlalu pedas sgt.. hari2 Saya ada mkn sambal kering..Kalau takde sambal saya memang tak lalu mkn😞🥺 Tp pedas tu bukan smpi ke perut just kat mulut je. Tp bila saya makan tkde sakit perut ke apa… boleh ke mommy2?? Kdg2 kesian rasa kat baby,tp klu mkn tkde sambal saya mmg tak lalu… Ada tak yg sama mcm saya? Saya dah pregnant 8 weeks #seriusnanya #firstbaby #firstmom #bantusharing

12 Balas

sy dlu..masa awl awl pregnant kuat makan ramen x2 tu.. hahaha.. hari hari makan 1 pack... xmkn xblh duduk.. berlinang air mata... suami, mak mertua, mak sendiri pun naik risau.. alhamdulillah sepanjang scan n checkup perut.. bby okay.. sihat elok ☺️.. mmg kuat mkn pedas sgt sgt sgt pedas plk tu... biras lain yg mengandung pn terjeler lidah xleh go... sy je mkn mcm xrasa apa apa... mak sy sendiri sampai kata.. ish kuat mkn pedas ni boboy ni... tgk tgk masin mulut mak.. rezeki boboy huhuhu...

2y ago

Fateen Keem, btl tu hahaha husband sy pun menangis join mkn.. last last sy yg hbiskan dia punya skali 😂😂😂 musfirah Ahmad, hahaha hormon sama kot noh 😂😂😂

boleh je. masa first born, hari2 nak makan sambal geprek level gila punya. selang sehari,mesti nak makan samyang 2x spicy 😂 kalau awak mkan, something xjadi pape, makan je k. susah nak kawal ngidam ni. kalini pregnant, rasa nak strawberry milk shake, air bandung, ice cream 😂 aku risau betul. dah la mak kau diabetic nak oiii

2y ago

Hehe MasyaAllah… Baik2 Terima kasih sis😍😄

Xpa.. mkn ja ikut keselesaan.. jenis mcm sy ni walaupun ada hiatus hernia dan gastritis, masih mkn pedas sbb dh mak org n9. Cuma sy adjust ikut keadaan diri je la. Xdala mkn pedas time perut kosong kan. Lapik mkn makanan lain dulu

saya pun kuat makan pedas. klu boleh setiap minggu nkgi makan ayam gepuk pak gembus level extra pedas😂 samyang dgn maggi pedas giler 2x selalu sgt dah. kita ok je org lain yg risau

boleh je, sy pernah tngok video doc kata even kita makan pedas pon anak tak rasa pedas yg kita mkn..cuma mudarat pada kita sbb lpas tu heartburn..

2y ago

Ouh baik2 Terima kasih sis🥰😍

Boleh je. Ikut ketahanan tekak Dan perut masing2. Saya baby first tiap2 hari makan gulai ngori. Podeh Tapi baby lahir ok je. Ikut badan ok

mkn jee...nnti berpntng lgi la nk pntng...msa preg ni la makn je ap nk mkn..kalau sy pedas mna pun blh..awk mkn je la buat pedas skit²..

Suka pedas. Tapi sambal2 tu saya tak bole makan banyak nanti gastrik datang

ikot bdn msing2 ..sya xblh mkn pedas msty sebu.. bdn xselesa. 😪

boleh. cuma jgn terlalu pedas. nnti heartburn