Tahan berak

assalamualaikum mommy , spa ada pengalaman anak tahan berak . Mcm mana mommy handle ye . Anak setahun 9 bulan , ada msalah sembelit juga kadang2 ssb anak jenis xnak minum air . Mommy2 yg ada pengalaman bole shre x mcm mana nak bua spya anak x tahan berak . Sy da buntu nak buat apa sbb takut akan jd sembelit trok lg .

1 Balas

kalau tak suka minum air, bagi anak makan buah. betik, plum, prune. makan yogurt. dalam masakan, lebihkan fibre, sayuran hijau.

7mo ago

baik sis . da 2 mnggu anak sembelit trok lg . sbb xnk mnum air langsung . makan pun dya kurang .