ANAK SUKA MAKAN NESTUM BERAS

Assalamualaikum mommy semua, saya nak Tanya Ada tak anak Yang jenis suka makan nestum beras kosong daripada nasi kosong? Anak saya 7 bulan suka makan nestum beras air kosong saja, banyak Kali suap nasi kosong dia taknak. Nestum Tu memang Yang beras kosong je, takde campuran apa². Nestum Yang manis² Tu DIA tak makan, muntahkan balik, tak suka makan Yang Ada manis².

2 Balas

Maaf tiada pengalaman. Umur 7 bulan dah boleh makan makanan bertumis. Nasi kosong kurang khasiat. Kena bagi complete meal ada karbo+protein+fat contoh. Walaupun nestum beras tu kosong, cuba awak tengok pada label kandungannya. Ada perasa juga. Sebab itu baby tolak nasi kosong. Takpe, masih belum terlambat untuk beri baby real food. Awak ada FB tak? Boleh follow happybabyfoodmalaysia. Ada banyak resipi dan tips yang berguna untuk dipelajari oleh ibubapa. Anak saya 7 bulan dah makan nasi goreng but still no salt no sugar.

cuba bg real food..x terlambat lagi..

11mo ago

Yea. Buah, sayur, ikan, ayam mcm makanan kita 😄