Assalamualaikum .. Hi mommy🥰 saya nak tanya, macammana nak naikkan hb ye? Kene consume apa apa ke?

3 Balas

Ubat zat besi yg doktor prescribed. Amalkan juga iron rich diet. Selepas makan sumber zat besi, makan buah tinggi Vitamin C sbb Vitamin C bantu serapkan zat besi dlm darah.

sy makan new obimin and makan tue jaga sikit. slalu minum air kelapa, air mineral banyak banyk, jambu batu dan no junk food.

Saya cuma makan jambu batu dan buah naga alhmdulilah hb saya cantik masa mengndung haritu