normal ke?

Assalamualaikum mommy ... Just nk tnya , If ank kte Bf ..kte kne jge mkn kan? Blh thu x ,ap yg bleh ap yg xbleh...? Hrmmm... Kte mnum susu bleh kn? Sbb klaw slh mkn msti ank asyk buang air bsr je ? hope ade yg jawab... Tq..? #babyku4bln

4 Balas

Depends on u jgak. Kalau u suka mkn pedas effect kat baby so better elak makan benda pedas n berangin. Mkn sayur n ikan byk bagus tuk u dan baby jgak. Mcm saya sekrg amalkan mkn sayuran dan protin tuk bagi susu banyak even umur saya dah 43. Alhamdulillah susu still banyak lagi.

Setahu sy apa yg Kita makan tak pengaruh susu badan Kita, sbb susu badan dtg dri peraliran darah Kita.. bukan dari perut Kita.. cumanya mungkin Kita boleh makan makanan yg melancarkan peraliran darah Kita supaya flow susu tu lancar,contohnya makan sayur byk

4y ago

tgk org jgk sis..ade bdk die xklah ..ade bdk dia yg xblh..sbb sy tnya doktor pn cmtu..dia akn tnya kte blek ape kte mkn... mkn syur jgak sis..tp tu lah sme jgk... kot2 ade tip ke? hehe.. klaw sis cmne? :)

Saya hentam je semua makanan. Kalau ada effect dekat baby, baru Tak amik. Alhamdulillah baby Saya Tak Ada Pape alahan

Atas badan masing2 jugak sis.. sy pun try & error..