Mulut rasa pahit sebelum&selepas makan.

Assalamualaikum mommy, adakah normal jika mulut terasa pahit? Dari 7w sampai 13w pahit je mulut, 14w dah hilang kejap je. masuk je 15w sampai nak masuk 18w ni dia dtg lagi. Adakah mommy sama mcm sy? Adakah itu alahan juga? #firstmom

5 Balas

yee tuu kira alahan. saya masa trimester1 macam awak lah. sy makan bubur dgn ayam rebus kadang mee hun. kalau makan nasi dgn lauk confirm muntah tgk lauk dgn nasi pon loya alhamdullilah skrng dh ok. nasihat sy pagi ii tuu sarapan pagi jgn biar perut kosong and time perut kosong jgn makan benda masam benda tuu blh buat tekak jadi pahit nk muntah and punca lagi teruk muntah ii awak kalau nk makan jgk something yg masam makan time dh mkn nasi/mee/bubur nii pengalaman sy yee sbb perut sy tak tahan kalau perut tgh kosong mkn asam confirm makin teruk. kalau baru lps makan bubur jamah yg masam ii alhamdullilah ok jee.

2y ago

takde pape mmng ulang ii mee hun dgn bubur je. tuuu je yg blh makan banyak kali 🤣

Alahan tu puan. Saya pun masa alahan kene macam tu tekak rasa payau or macam pahit2. Saya banykkan makan buah2, paling sedap buah anggur and orange. Masuk 25weeks kalau tk silap dh okey rasanya

sama. sy pun mcm ni. kadang2 rasa xselesa dan cepat rasa mual sbb mulut asyik pahit je. sbb mulut asyik pahit je sy terus hilang selera makan dan skrg berat sy turun 3kg dlm masa 9mgu prangnt

yes mom . kira alahan lah tu . sy dlu smpai makan gula2 mentos tu utk hilgkn rasa pahit tu tp x bkesan 😅

normal..kadang2 ok..Kadang pahit sampai tak lalu mkn