Baby meniarap

Assalamualaikum mommies Normal ke anak baru masuk 5mnths belum meniarap lg? Any tips bg anak cepat meniarap sendiri? #firstbaby

10 Balas

ank sy 5bln baru meniarap. Ni 6bln baru pandai guling2. Mmg ada baby yg lmbt sikit mcm ank kita. Awk byk tiarapkn ank. Selagi dada dia xkuat mmg ssh dia nk meniarap. Tanda dada dia dh kuat, dia dh x menangis bila kita tiarapkn smpi bermininit2. Bila dia nangis terlentangkn dia balik.

anak saya bru sebulan lebih dia dh meniarap sndri 😭 takut jgk saya tgok sbb dia awal lgi . cuma kpla je bleh angkat sikit2 . saya biarkn dia baring sorang tgok2 dh meniarap sndri kuat sngt pn x bleh jgk risau kita ni dibuatnya

4y ago

Ank sis sme ngn ank sy dua² ank sy mcm ni la.. 2m+ dh pndai menairap dngn betul..

wasalam ibu..anak ne smua xsama ada y cpt ada y lmbt..num 1 smpai 3 cepat y numbe 4 umu 7bln..tp ble nk bjaln smua cept..tgu aje ibu die semula jadi

bykkn tummy time. mula2 kita niarapkn skjp skjp, bagi dia latih utk angkt n tegakkn kepala. by 3months dh boleh niarap sndri. alhmdllh.

walaikummusalam..awk jgn takut..ada baby ia meniarap ada yg tidak...ada yg terus pandai bejalan...mcm ank sy dia trus pandai jln

mummy kena rajin bantu baby meniarap.. boleh tngok contoh dekat utube

anak saya nk masuk 5 bln blm lagi menirap,,,

ken rajin buat tummy time

buat tummy time

Tummy time..