Imunisasi 2 bulan

Assalamualaikum mommies. Nak tanya pasal cucuk baby 2 bulan. Adakah cucuk imunisasi 2 bulan nanti boleh membuatkan bayi demam? Mommy risau. Nak tahu pengalaman masing2. TQ

13 Balas

Lpas ccuk. Nurse bg ubat demam. Balik ja rumah trus bg 1 dos. Xdemam. Ok.. dan klau baby dmam ke frmasi. Beli ubat. Jgn lupa berat baby utk pharmacist kirakan sukatan . Ubat demam xbhya ya utk baby. So no worries 😊 bg ikut dos n masa. Pantau suhu.

2y ago

bayi 2buln bolh mkn ubat demam ke

Ank sy da 3 kali vaksin, alhamdulillah ok. Doa bnyk2 sgt ank x demam. Tp nurse selalu pesan klu lepas vaksin ada naik bintik merah, bahagian suntikan tu bengkak or baby demam, cpt2 bawak KK or hospital

Anak saya sekrng dh 2thun... Setiap kli vaksin xpernah demam... Die ikot antibody jugk sis ..klo kuat insyaallah xkn demam... Cume pesan abis cucuk tu terus tuam dgn air suam..

Anak sy dah 1 tahun 5 bulan.. Alhamdulillah setakat ni setiap kali vaksin xpernah lg demam.. Sy ambk pnemococal kt dia pon ok jgk xdemam.. Depend pada bdn baby masing2..

AlhamdulillAh lepas cucuk baby tak demam tapi kuat tido hari yg sana sahaja mungkin penat lepas kena cucuk😂

Ank sy dh 9bln n xpnah demam bila lpas vaksin. Alhamdulillah. Nurse pn ckp vaksin x menyebabkn demam

5y ago

Depends pada system imunisasi bayi sis. Ada yg demam ada tk demam. Sbb tu kalau selepas vaksin bayi tetibe sakit kene refer doc. Minta pandangan dr doc.

Kalau anak sis sakit selepas vaksin, sis bole rujuk kepada doc semula. Minta nasihat.

Alhamdulillah, setiap kali injection anak sy x demam. Tgk antibody kot

Takla...x semestinya..baby sy alhamdulillah ok je

Baby sy cucuk 2 bulan tak demam. Misi pun kata tak demam

5y ago

Hai sis. Nak tanya yg cucuk dua bulan tu kan ada 3 dos. Nurse cucuk 3x ke atau sekali cucuk je 😅