baby 9m

Assalamualaikum mommies Ada cara tak nak hilangkan selsema baby selain bakar bawang putih + minyak? Kesian tengok baby tak selesa betul dia tidur dengan lendir berkahak tu. Kita pula first time mommy, minta jasa baik mommies yang ada pengalaman macam ni boleh share tak? 😣 & Lidah baby ada putih tu, ada cara lain ke selain cuci guna air suam? Sebab baby 9m dah banyak bergerak nak lap hingus pun dia menangis lagikan nak lap lidah dia, macam nak bergaduh 🤣 Thankyou in advance ☺️

2 Balas

sy ank pn sma dlu..lps tu sppu nurse sruh beli minyak habbatussauda jenama minyak baby ibu..rm40 sebotol..blh beli dr shoppe..lps mndikan sapu kt tpk kaki,hidung dada dpn n blkg..klu mcm truk sgt nmpk dia xselesa blh ltk setitik dlm susu..amalkan hari2 inshaa allah berkesan..kahak kluar sume kt poo n dia akn muak kluar lendir..sbb serasi dgn ank sy beli 10botol trs smpi umur ank setahun 6bln ni hri2 sy pakaikan alhamdulillah xpnh slsma lg

Bawa jumpa doctor kanak2 puan. Mereka boleh bantu.