scars

Assalamualaikum, hi mommies. Tahu tak any ubat yang boleh hilangkan parut kena gigit nyamuk/semut and parut luka sebab jatuh? Kalau ada yang tahu boleh drop dekat comment ya, thankyou 😊

1 Balas

ade beberapa jenis ubat parut sis boleh cuba. sy pernah guna mederma, dermatix advance utk parut demam campak di kulit muka dulu. boleh hilang tp kena selalu sapu. agak ambil masa sbb kulit sy cerah dan parut jd gelap. boleh juga pakai scar gel/cream parut utk maternity. utk anak sy sy gunakan hiruscar kids tp mcm agak lambat dan xbrp efektif. tapi baunya sedap. bau anggur.