RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN

Assalamualaikum Mommies semua, Saya baru sahaja selamat melahirkan pada 01 September 2023, lepas habis pantang rambut banyak sangat gugur 😫. Kalau sekali sikat boleh dapat segenggam, itu tak campur kalau masa basuh rambut, lagi teruk 😔. Saya juga penghidap hypertyroid, tapi lepas post RAI on December saya jadi hypotyroid, jadi kulit kepala jadi kering, seperti kelemumur tapi tak gatal. Mommies ada any solutions tak untuk rambut gugur lepas bersalin ni.

RAMBUT GUGUR SELEPAS BERSALIN
4 Balas

Memang kena hadap sis. Rambut gugur time beranak tu normal. Sy dulu ambil masa setahun nak pulih. Solution dia cuma potong pendek lepastu make sure u cukup nutrisi dalam badan. Tempoh nak recover bergantung pada badan u juga.

sy pun sama. bersalin bulan sept juga. haritu sy jumpa dr, dia suggest sy increase intake kalsium mcm time pregnant dulu sbb kita menyusu bdn byk pakai nutrien. at least 4 cawan susu atau 1200 mg calcium.

sama la sis. saya pun baru beranak 8th Sept. Rambut gugur banyak sgt. Sampai botak sikit blah depan 😪

samalah lahir baby bulan sept. Minggu ni perasan rambut banyak kat lantai. fasa gugur dah tiba😆