Baby 2 bulan

Hi. Assalamualaikum mommies semua. Nak tanya, baby 2 bulan selalunya dalam sehari berapa kali dia tidur ye?

4 Balas

baby bawah 3 bulan selalunya masih terbawa-bawa mood alam rahim. masih nak biasakan diri dgn alam sebenar, so jgn kalut2. Yg penting waktu tido kena cukup utk perkembangan baby. dah masuk 4 bulan keatas baru ibu bapa train baby tido waktu yg betul. https://www.majalahpama.my/anak-umur-1-bulan-waktu-tidur-siang-6-7-jam-waktu-malam-8-9-jam-ini-jadul-waktu-tidur-anak-ikut-umur/

depends jgak pada baby. ada yg tido lama siang malam kurang. kalau blh ajar dan biasakan dia tido ikut waktu yg dia biasa dan make sure mlm mmg dia tido lepas isyak. nanti bila dah besar ckit dia akan ikut routine yg kita ajar.

3-4kali sehari. sekali tido 2-3jam jgk.

up